Konfiguration av cirkulation och notifieringar

På sidan Inställningar, under Inställningar/Cirkulation och notifieringar, kan du visa och göra inställningar som har att göra med dessa områden.

Regler

Välj en regeltyp, regel och i vissa fall en nivå, och därefter en nivå i organisationen för att visa reglerna som kar konfigurerats för det området. Du kan också lägga till nya regler och ändra eller radera befintliga regler.

Se även: Regler

Sorteringsregler för självbetjäning

Om biblioteket använder sorteringsmaskiner kan exemplar som återlämnats via självbetjäningsautomater sorteras automatiskt enligt inställningar i Quria.

Se även: Inställning för automatisk sortering av självbetjäningsexemplar

Kommunikationsspråk

Du kan lägga till kommunikationsspråk som är anpassade för era låntagare och sedan se till att alla meddelandetexter har motsvarande översättningar. Du kan välja ett av de definierade kommunikationsspråken när du lägger till eller ändrar en låntagare för att låta den låntagaren få meddelanden på ett annat språk än organisationens förvalda språk.

Det går inte att radera ett kommunikationsspråk som används i en meddelandetext.

Notera:

Vissa systemtexter som ingår i meddelanden till låntagare och som skickas till Arena finns bara på de språk som ingår i Qurias användargränssnitt. För att hämta dessa texter måste du definiera kommunikationsspråket i exakt samma format som språken i användargränssnittet i de fall där kommunikationsspråket överensstämmer med ett av språken i användargränssnittet, till exempel nb_NO för Norskt Bokmål. Om du definierar ett kommunikationsspråk som inte stöds kommer enstaka systemtexter i meddelanden till låntagare att visas på det förvalda språket i er Quria-installation. Se även: Språk i användargränssnittet

Se även: Meddelandetexter och Fönstret med låntagardetaljerna

Kontakter för notifieringar

En notifieringskontakt används som avsändaradress för olika meddelanden som skickas från m Quria, så att mottagaren vet vem som har skickat meddelandet. De kontakter som har definierats visas i listan. Du kan också lägga till nya kontakter.

En standardinställning på system-/kontoorganisationsnivå måste göras, för att kunna användas om inga andra kontakter har definierats. Kontakter kan ställas in för olika nivåer i organisationen och olika kontakter kan skapas för reservationer och påminnelser, om det är olika mottagare som ska notifieras beroende på vad det gäller.

Vilken avsändarinformation som verkligen kommer till användning beror på leverantören av e-post- och smstjänsterna och alla inställningar kanske inte är tillämpliga.

Notera:
Leverantörer av smstjänster kan ha särskilda begränsningar vad gäller innehållet i Sms avsändare. I Quria kan du ange telefonnummer antingen enligt E.164-standarden, eller maximalt 11 alfanumeriska tecken. Detta är de vanligaste begränsningarna, men din leverantör av smstjänster kanske tillämpar ännu mer specifika regler. Om du inte är säker på vad som accepteras måste detta kollas upp med din leverantör.

E-post mottagare används för en intern mottagare i speciella fall, t ex när någon på biblioteket behöver agera på att det sista exemplaret på en reserverad manifestation tas bort.

Meddelandetexter

Väl ett anpassat meddelande i listan för att visa eller ändra det, eller klicka på Lägg till anpassad text för att skapa en ny text.

Ersättningsavgifter för fakturering

De ersättningsavgifter som definierats för kontoorganisationen visas i listan. Du kan också lägga till nya ersättningsavgifter och radera sådana som inte längre behövs.

För varje ersättningsavgift kan det anges om ersättningsavgiften ska användas eller om ett befintligt exemplarpris ska användas istället.

Finansiell information, Finansiellt konto-ID samt Momssats, kan läggas till vid behov. Informationen används när räkningar exporteras i XML-format. Finansiellt konto-ID är det konto som ska belastas i ekonomisystemet. Momssatsen kan användas om moms behöver hanteras i ekonomisystemet. Om det inställda värdet i integrationsinställningarna för Peppol ska användas, behöver du inte fylla i värdena på denna nivå.

Finansiell information för avgiftstyper

Listan innehåller de avgiftstyper som är uppsatta med finansiell information för nuvarande kontoorganisation.Finansiell information, Finansiellt konto-ID samt Momssats, kan läggas till vid behov. Informationen används när räkningar exporteras i XML-format. Finansiellt konto-ID är det konto som ska belastas i ekonomisystemet. Momssatsen kan användas om moms behöver hanteras i ekonomisystemet. Om det inställda värdet i integrationsinställningarna för Peppol ska användas, behöver du inte fylla i värdena på denna nivå.