Systeminställningar

En del av Qurias systeminställningar görs under fliken Systeminställningar på sidan Inställningar i huvudmenyn. Dessa inställningar gäller för alla kontoorganisationer.

Längsta övertidsperiod för skuldpåminnelser

För att kunna undanta skulder som är försenade sedan länge från skuldpåminnelser, kan du ställa in en längsta övertidsperiod (i dagar) för skulder. Grundinställningen är 730.

Denna inställning används för att undvika att påminnelser skickas för migrerade skulder som det redan skickats skuldpåminnelse om. Däremot ska man vara medveten om att om man senare gör långa uppehåll i skuldpåminnelser kan denna inställning få oönskade konsekvenser.

Notera:
Denna inställning bör bestämmas vid installationstillfället innan några skuldpåminnelser har skickats ut, och endast ändras efter noggrant övervägande.

Längsta övertidsperiod för påminnelser

För att kunna undanta exemplar som är försenade sedan länge från påminnelser, kan du ställa in en längsta övertidsperiod (i dagar) för lån. Grundinställningen är 70.

Denna inställning används för att undvika att påminnelser skickas för migrerade lån som det redan skickats påminnelse om. Däremot ska man vara medveten om att om man senare gör långa uppehåll i påminnelser kan denna inställning få oönskade konsekvenser.

Notera:
Denna inställning bör bestämmas vid installationstillfället innan några påminnelser har skickats ut, och endast ändras efter noggrant övervägande.

Spara reservationshistorik

Du kan ange om reservationshistorik ska sparas eller ej. Möjliga värden: true eller false.

Med värde true tas inga reservationer bort från systemet oavsett status och kan sökas under Reservationer på sidan Samlingar.

Endast aktiva reservationer listats under Reservationer på sidan med låntagardetaljerna oavsett vad denna inställning satts till.

Spara låneinformation för återlämnade exemplar (antal dagar)

Du kan ange ett antal dagar som låneinformation för återlämnade exemplar ska sparas. Värdet -1 gör att systemet bortser från inställningen. Detta påverkar även låntagarinformation transaktionsloggen för exemplar. Lånehistorik för låntagare som valt att spara lånehistorik påverkas inte av denna inställning.

Antal låntagarnamn att visa i transaktionsloggen för exemplar

Du kan ange maximalt antal låntagarnamn att visa i transaktionsloggen för återlämnade exemplar. Värdet -1 gör att systemet bortser från inställningen.

Prioritera URL:er till omslag från katalogposten

När omslag visas i Quria kan du bestämma om dessa ska baseras på URL:en till omslaget i manifestationsinformationen istället för på omlagstjänstens ISBN.

Externa depositioner: Fånga inte längre in reservationer (antal dagar innan den externa depositionens slutdatum)

Du kan ange antal dagar innan den externa depositionens slutdatum då reservationer inte längre ska fångas in. Om inget värde anges kommer infångningen att fortsätta fram till depositionens slutdatum, men låntagaren kommer inte att kunna låna exemplaret om inte slutdatumet förlängs.

Visa notifikationshistorik efter att händelsen har passerat (antal dagar)

Du kan ange antalet dagar att visa notifikationshistorik efter att händelsen som skapade notifikationen (såsom påminnelser och reservationer) har passerat. Notifikationshistoriken visas i låntagardetaljerna och raderas när perioden har löpt ut.

Varning för utgående medlemskap

Du kan ange antalet dagar före medlemskapets utgångsdatum som varningen ska skickas. Inställningen -1 betyder att inställningen inte används.

Inloggningsförsök: Maximalt antal försök

Du kan definiera maximalt antal tillåtna inloggningsförsök innan låntagaren blir tillfälligt spärrad. Grundinställningen är -1 vilket betyder att inställningen inte används. Hur länge den tillfälliga spärren ska gälla ställs in med hjälp av systeminställningen "Inloggningsförsök: Tidsperiod (i minuter) för maximalt antal försök".

Inloggningsförsök: Tidsperiod (i minuter) för maximalt antal försök

Du kan definiera hur lång (i minuter) den tillfälliga spärren ska vara när låntagaren har nått maximalt tillåtna inloggningsförsök (definieras i "Inloggningsförsök: Maximalt antal försök"). När denna tidsperiod passerats kan låntagaren försöka logga in igen. Grundinställningen är -1 vilket betyder att inställningen inte används.

Notera:
Om låntagaren skapar en ny PIN-kod rensas de tidigare misslyckade inloggningsförsöken och låntagaren kan logga in med den nya PIN-koden. Rekommendationen är att se över felmeddelandet i Arenas inloggningsportlet så att det stämmer överrens med den tidsperiod som ställs in i Qurias systeminställningar (grundinställningen i Arenas inloggningsportlet är 1440 minuter).

Förvald momskod

Ange den förvalda momskoden som ska användas i t. ex. räkningar i XML-format. Alla typer av avgifter/betalningar som inte har någon annan moms definierad, kommer att falla tillbaka på denna standard.

Förvald momsprocent

Ange den förvalda momsprocenten som ska användas i t. ex. räkningar i XML-format. Alla typer av avgifter/betalningar som inte har någon annan moms definierad, kommer att falla tillbaka på denna standard.