Konfigurera RFID

Efter installation av RFID-utrustningen, konfigurerar du den såhär i Quria:

1. Välj Inställningar i huvudmenyn.
  2. Klicka på Cirkulationsställen under Organisationer.
  3. Välj enhetsgrupp och enhet i rullgardinslistorna.
  4. Klicka på cirkulationsställets namn och ange följande parametrar beroende på typ av RFID-utrustning:
    Typ av RFID-utrustningVärdnamn för RFID-utrustningPort för RFID-utrustning
    Bibliotheka DKrfid.bibliotheca.dk7001
    EasyChecklocalhost10004
    Lyngsoe Systems (f.d. P.V. Supa)localhost7002
    MK Solutions127.0.0.149500
    Nexbib localhost 2020
  5. Klicka på Spara.

Ändra larmstatus för RFID

När en RFID-tagg placeras på RFID-läsaren visas en notis om dess larmstatus inte överensstämmer med exemplarets status i Qurias databas:

• Exemplarstatus utlånad: larmet ska vara avaktiverat
  • Exemplarstatus återlämnad: larmet ska vara aktiverat

Om statusarna inte stämmer överens kan du aktivera eller avaktivera larmet i exemplarets kontextmeny. Menyvalen visas inte om statusarna stämmer.