Integrationsinställningar

En mer specifik integrationsinställning får högre prioritet än en mer allmän integrationsinställning, i förhållande till hierarkin i organisationen. Detta innebär att om det finns en inställning för en enhet som avviker från inställningen för enhetsgruppen eller kontoorganisationen, så är det inställningen för enheten som gäller. Vissa integrationsinställningar kan endast göras på en viss organisatorisk nivå, enligt beskrivningen för respektive integration nedan.

BaseBibliotek

Dessa inställningar används för tillfället endast av norska kunder.

Metadata Update Service

Integrationen Metadata Update Service gör det möjligt att hämta metadata från Libris. Samtliga inställningar görs på nivån kontoorganisation eller enhetsgrupp i Quria.

Integrationsnyckel

Mappning/beskrivning

libris.sigel Bibliotekssigel, hittas via biblioteksdatabasen.libris.kb.se. Exempel: Sob för Sollentuna. Det går att lägga in flera sigler för hämtning av katalogposter. Separera dem med mellanslag i så fall.
libris.clientId Definieras av Libris
libris.clientSecret Definieras av Libris

Libris ILL

Integrationsinställningarna används för att ladda ner fjärrlån från Libris. Konfigureras på enhetsnivå. Integrationsnycklarna nedan används i Quria.

Integrationsnyckel

Mappning/beskrivning

start-date Ange från vilket datum bakåt i tiden som fjärrlån ska laddas ner. Detta används endast första gången som fjärrlån laddas ner från Libris.
sigel Bibliotekssigel, hittas via biblioteksdatabasen.libris.kb.se.
api_key En API-nyckel förLibris, finns i bibliotekets profiluppgifter i Libris fjärrlån.

SBD

SBD-integrationen gör det möjligt att hämta filer från SBD.bibliotheksservice ag baserat på EAN- eller fraktsedelsnummer. Integrationsnycklarna nedan används i Quria.

Integrationsnyckel

Mappning/beskrivning

customer Kundnummer
username Användarnamn
password Lösenord

SEPA

Single Euro Payments Area (SEPA) används för banköverföringar som anges i Euro. Samtliga inställningar görs på nivån enhetsgrupp i Quria. Integrationsnycklarna nedan används i Quria.

Integrationsnyckel

Mappning/beskrivning

BIC Bibliotekets bankkonto-BIC.
IBAN Bibliotekets bankkonto-IBAN .
accountName Bibliotekets namn (maximalt 70 tecken).
initiatingParty Anger varifrån filen har kommit.
patronCardLength Används som del av inställning av PaymentId för information om Direct Debit Transfer. PaymentId består av organisationskoden och lånekortsnumret i formatet organisationskod / lånekortsnummer. Lånekortsnumret omges av nollor för att uppnå rätt längd. Sätts till 0 om ingen utfyllnad önskas.
paymentId Identifierar betalningsmottagaren (biblioteket). Denna parameter är även känd som Creditor Identification Number.
privateId Används som del av Creditor Scheme Id.

Integration med affärssystem

Visma

Quria kan kommunicera med Visma för utbyte av information angående räkningar. Inställningar för Visma läggs till på nivåerna kontoorganisation eller enhetsgrupp. Integrationsnycklarna nedan används i Quria.

Integrationsnyckel

Mappning/beskrivning

service.userName Användarnamn i Visma-systemet
externalSystem Om denna är vald så är integration med Visma aktiverad. Inställning på nivån kontoorganisation i Quria.
division Inställning på nivån kontoorganisation i Quria. (endast siffror)
commodityNumber.billAdminFee Kontonummer för hantering av bibliotekets räkningar och krediter i bibliotekets affärssystem. Inställning på nivån kontoorganisation i Quria. (endast siffror)
profile Om angiven, så används den för orderLine.profile. Om denna inte ska användas, ange n/a för att skicka tomt värde till Visma.
orderRef Om angiven så används den för orderLine.orderRef. Om denna inte ska användas, ange n/a för att skicka tomt värde till Visma.
service.url Sökväg till Visma-systemet.
service.password Lösenord i Visma-systemet
company Inställning på nivån kontoorganisation i Quria. (endast siffror)
principalNumber Inställning på nivån kontoorganisation i Quria. (endast siffror)
commodityNumber.billReplacementCharge Kontonummer för hantering av bibliotekets räkningar och krediter i bibliotekets affärssystem. Inställning på nivån kontoorganisation i Quria. (endast siffror)
yourRef Om angiven, så används den för orderLine.yourRef. Om denna inte ska användas, ange n/a för att skicka tomt värde till Visma.

Agresso

Quria kan kommunicera med Agresso för utbyte av information angående räkningar. Inställningar för Agresso läggs till på nivåerna kontoorganisation eller enhetsgrupp

Kommunikationen går endast från Quria till Agresso. Integrationsnycklarna nedan används i Quria.

Integrationsnyckel

Mappning/beskrivning

integration.agresso.enabled Inställning för om Agresso-tjänsten ska användas
integration.agresso.service.userName Användarnamn i Agresso-systemet
integration.agresso.producer Avsändarsystem, t ex Vigilo, Impleo. Ange Axiell.
integration.agresso.responsible Ansvarig för fakturan, t ex AD användarnamn (maximalt 3 tecken). Inställning på nivån enhetsgrupp i Quria. (notera maxlängden).
integration.agresso.invoice.responsibilityNumber Ansvarsnummer (maximalt 8 tecken). Inställning på nivån enhetsgrupp i Quria.
integration.agresso.invoice.accountNumber Kontonummer (maximalt 8 tecken).
integration.agresso.invoice.ansvarsnr Ansvarsnummer (maximalt 100 tecken)
integration.agresso.invoice.articleNumberReplacementFee Artikelnummer för ersättningsavgift. Artikelbeskrivningen inkluderar exemplarets streckkod.
integration.agresso.service.authenticationUrl Sökväg till Agressos autentiseringsserver
integration.agresso.service.url Sökväg till Agresso-systemet
integration.agresso.service.password Lösenord i Agresso-systemet
integration.agresso.client Klientkod, t ex DK (måste vara 2 tecken). Inställning på nivån enhetsgrupp i Quria.
integration.agresso.billNumber

Används för att generera räkningsnummer i en serie som definieras av Agresso.

integration.agresso.invoice.serviceNumber Servicenummer (maximalt 8 tecken). Inställning på nivån enhetsgrupp i Quria.
integration.agresso.invoice.dimvalue1 Bokföringsdimension 1 (maximalt 12 tecken). Inställning på nivån enhetsgrupp i Quria.
integration.agresso.invoice.articleNumberAdminFee Artikelnummer för administrationsavgift. Artikelbeskrivningen inkluderar räkningsnumret.

Räkningar XML

Förutom att skriva ut räkningar är det möjligt att ladda ner räkningar i XML-format. Räkningar i XML-format kan tas ut för både räkningar och avgiftsräkningar. För att ta ut räkningar i XML-format sätter du upp integrationen för Peppol.

Peppol är en internationell standard som Quria använder för att ta fram räkning i XML-format. I integrationsinställningarna för Peppol hittar du de fält som kan användas. Kontakta din leverantör för att få mer information om vilka fält de använder.

En del inställningar bör ses över innan du börjar ta ut räkningar i XML-format, så som momssatser och finansiellt konto-ID.

Du hittar integrationsinställningarna för Peppol under Inställningar – Inställningar – Kringutrustning och integration – Integrationsinställningar.

Välj Organisation och lägg till inställningar för Peppol. Notera att du kan konfigurera integrationen för Peppol på kontoorganisationsnivå eller enhetsgruppsnivå.

Standardvärdet för momssatsen Peppol är satt till 0% och är specificerad med en kod; Z (zero). Vill du använda dig av ett annat standardvärde kan du sätta standardvärden för momskod och momssats under Inställningar – Systeminställningar – Förvald momskod respektive Inställningar – Systeminställningar – Förvald momsprocent.

I integrationsinställningarna anger du också det finansiella konto-ID som ska användas som standard.

Vill du använda dig av andra momssatser eller finansiella konto-ID:n än de i integrationsinställningen för Peppol kan du specificera dem under inställningarna för:

Artiklar till försäljning

Medlemskapstyper

Finansiell information för avgiftstyper

Ersättningsavgifter för räkning

Du kan välja att lägga till specificerad moms eller finansiellt konto :Id för en eller flera. Om inga specificerade värden är inlagda, kommer standardvärdena i integrationsinställningarna för Peppol och systeminställningarna användas. Du behöver inte göra några detaljerade inställningar om standardvärdena ska användas.

När integrationsinställningen är gjord och aktiverad, kommer de schemalagda jobben Generera räkningar och Generera avgiftsräkningar skapa räkningar i XML-format. Notera att låntagare som saknar nationellt ID inte kommer att inkluderas i XML-filerna, för dessa låntagare skrivs räkningar ut.

XML-filerna hittas under Låntagare – Filer. Välj Räkningar i XML-format i listan.

Map

Kartor kan visas i Arena enligt avtal med en kartleverantör genom att kartleverantörens URL anges för de enheter som har kartor. Inställningen kan göras på vilken organisatorisk nivå som helst.

En kart-URL består av två delar:

1. Den inledande delen är specifik för varje kartleverantör och kund/karta. Den delen avslutas precis innan det första ”?” och är markerad med fetstil i exemplet nedan.

2. Den andra delen börjar med det första ”?” och är uppbyggd av en uppsättning parametrar som gör det möjligt för kartleverantören att tillhandahålla korrekta kartpositioner. Även denna del är specifik för varje kartleverantör men är alltid likadan för en viss leverantör även om du har flera kartor för exempelvis flera enheter.

Exempel-URL:

https://provider.com/xxx/123?Lang=sv&encoding=utf-8&unit_code={{UnitCode}}&locale={{Locale}}&param0={{DepartmentCode}}&param1={{SectionCode}}&param2={{FirstCharacterAuthorOrTitle}}&shelf={{ItemShelfmark}}&text={{AuthorAndTitle}}

För Wagner guide ska den andra delen se ut såhär: ?Lang=sv&encoding=utf-8&unit_code={{UnitCode}}&locale={{Locale}}&param0={{DepartmentCode}}&param1={{SectionCode}}&param2={{FirstCharacterAuthorOrTitle}}&shelf={{ItemShelfmark}}&text={{AuthorAndTitle}}

Integrationsnyckel

Mappning/beskrivning

mapURL URL som är specifik för varje kartleverantör enligt beskrivningen ovan