Lista över alla behörigheter/roller

De behörigheter som kan definieras för olika roller i Quria listas här.

Behörighet Beskrivning
Inköp Åtkomst till menyvalet Inköp.
Behörighet att ändra och radera manuellt tillagda utgifter/intäkter på budgetar.
Åtkomst till menyvalet Fakturor
Behörighet att öppna låsta fakturor på nytt
Behörighet att radera godkända/låsta fakturor
Åtkomst till fliken Rekvisitioner på sidan Inköp och till kontextmenyvalet Lägg till rekvisition för titlar.
Åtkomst till knappen Skapa beställning på fliken Rekvisitioner på sidan Inköp.
Behörighet att ändra och avbeställa beställda exemplar.
Behörighet att ändra och avbeställa orderrader.
Behörighet att markera beställda exemplar som mottagna.
Statistik Åtkomst till menyvalet Statistik.
Får skapa/ändra/duplicera/radera rapporter.
 Mängdhantering Behörighet att ta bort flera avgifter på en gång.
Behörighet att radera flera exemplar på en gång.
Åtkomst till fliken där flera exemplar kan hanteras på en gång.
Behörighet att ändra exemplar som sökts upp, inte bara exemplar som skannats.
Behörighet att ändra flera exemplar på en gång.
Åtkomst till fliken där flera lån kan hanteras på en gång.
Behörighet att förlänga förfallodatum för lån.
Behörighet att radera flera låntagare på en gång.
Åtkomst till fliken där flera låntagare kan hanteras på en gång.
Behörighet att skicka meddelanden till flera låntagare på en gång.
Behörighet att ändra flera låntagare på en gång.
Behörighet att ta bort flera reservationer på en gång.
Åtkomst till fliken där flera reservationer kan hanteras på en gång.
Behörighet att ändra flera reservationer på en gång.
Cirkulation Åtkomst till fönstren Låna ut, Låna om och Återlämna
Samlingar Behörighet att lägga till/ändra/radera uttryck.
Behörighet att lägga till/ändra/radera manifestationer.
Behörighet att lägga till/ändra/radera verk.
Behörighet att lägga till exemplar.
Behörighet att radera exemplar.
Specialbehörighet: Importera MARC-poster.
Behörighet att ändra exemplar.
Behörighet att flytta och slå samman metadata med hjälp av titelkorgen.
Behörighet att flytta exemplar till andra manifestationer.
Åtkomst till en kryssruta i reservationsguiden som gör det möjligt att fånga in reservationer på alla nivåer i reservationssamarbetet.
Åtkomst till menyvalet Samlingar. Inkluderar sökning i samlingar.
Specialbehörighet: Plocklista
Åtkomst till menyvalet Efterfrågade titlar.
Inställningar Åtkomst till menyvalet Inställningar. En roll med denna behörighet kan göra allt på sidan Inställningar.
Evenemang

Åtkomst till menyvalet Evenemang.

Behörighet att lägga till/ändra/radera evenemang.

Allmän Behörighet till funktionaliteten Spåra ändringar.
Fjärrlån Åtkomst till menyvalet Fjärrlån.
Behörighet att hantera depositioner.
 Integrationer Åtkomst till att hämta filer från externa källor. Åtkomst till fliken Externa källor på sidan Samlingar.
Åtkomst till att hämta filer från SBD.
Låntagare Specialbehörighet: knappen Lägg till låntagare.
Åtkomst till menyvalet Räkningar.
Specialbehörighet: knappen Spärra låntagare/Upphäv låntagarspärr.
Behörighet att radera medlemskap.
Specialbehörighet: knappen Radera låntagare.
Behörighet att radera underskrivna avtal.
Behörighet att ladda ner fullständig låntagarinformation.
Behörighet att ändra utgångsdatum på medlemskap.
Tillgång till bankfiler.
Får skriva ut notifieringar.
Behörighet att ta bort låntagares avgifter.
Åtkomst till menyvalet Låntagare. Inkluderar sökning av låntagare.
Behörighet att visa låntagarhistorik, används för Boken kommer.
Tidskrifter Behörighet att lägga till/ändra/radera prenumerationer.
Behörighet att lägga till/ändra/radera utgivningsmönster och -plan.
Behörighet att ta emot nummer.
Försäljning Åtkomst till menyvalet Försäljning.