Inställningar för det mobila biblioteket

Rutter och hållplatser kan skapas för det mobila biblioteket och dessutom behöver då låntagare knytas till en hållplats på en viss rutt.

Skapa rutter och hållplatser för det mobila biblioteket

Du kan lägga till rutter och hållplatser på enhetsnivå. Sen lägger du till hållplatser för varje rutt.

Du kan ändra och radera hållplatser. Det går bara att radera hållplatser som inte har några låntagare knutna till sig. Du kan flytta en hållplats från en rutt till en annan rutt på samma enhet.

Det går bara att radera rutter som inte har några hållplatser.

1. Välj Inställningar i huvudmenyn.

2. Klicka på Mobilt bibliotek under Organisationer.
    Du ser varje enhets befintliga rutter och du kan lägga till nya rutter.

3. Klicka på en rutt för att se, lägga till eller radera hållplatser.

Knyta en låntagare till en hållplats

Vilka rutter och hållplatser som finns tillgängliga för en låntagare beror på valt hämtställe.

1. Öppna fönstret med låntagardetaljer och välj Låntagaruppgifter.

2. Under Rutt/hållplats väljer du den hållplats som låntagaren vill använda.