Systeminnstillinger

Du finner noen Quria systeminnstillinger under fanen Systeminnstillinger i Oppsett-seksjonen i hovedmenyen. Disse innstillingene gjelder alle kontoer.

Maksimal forfallsperiode for purringer på betaling av gjeld

For å kunne ekskludere gjeld som har forfalt for lenge siden fra purringer på betaling av gjeld, kan du angi en maksimal forfallsperiode (dager) for gjeld. Standardverdien er 730.

Grunnen til at denne innstillingen brukes er å hindre at det sendes purringer for overført gjeld som allerede har fått purringer på betaling av gjeld. Du bør imidlertid være oppmerksom på at hvis du senere angir lengre pauser i purringer på betaling av gjeld, kan denne innstillingen få uønskede konsekvenser.

Merknad:
Denne innstillingen bør defineres samtidig som systemet installeres før purringer på betaling av gjeld sendes, og bare oppdateres etter nøye vurdering.

Maksimal forfallsperiode for purringer

For å kunne ekskludere eksemplarer som har forfalt for lenge siden fra purringer, kan du angi en maksimal forfallsperiode (dager) for lån. Standardverdien er 70.

Grunnen til at denne innstillingen brukes er å hindre at det sendes purringer for overførte lån som allerede har fått purringer. Du bør imidlertid være oppmerksom på at hvis du senere angir lengre pauser i purringene, kan denne innstillingen få uønskede konsekvenser.

Merknad:
Denne innstillingen bør defineres samtidig som systemet installeres før purringer angis, og bare oppdateres etter nøye vurdering.

Lagre reserveringshistorikk

Du kan angi om reserveringshistorikken skal beholdes eller ikke. Mulige verdier: true eller false.

Hvis den angis til true, fjernes ingen reserveringer fra systemet uavhengig av status og de vil være søkbare under ReserveringerSamlinger-siden.

Bare aktive reserveringer er oppført under Reserveringer på siden med lånerdetaljer uavhengig av denne innstillingen.

Behold låneopplysningene for eksemplarer som er innlevert (antall dager)

Du kan angi et antall dager låneopplysningene skal beholdes for eksemplarer som er innlevert. Verdien -1 vil få systemet til å se bort fra denne innstillingen. Dette vil også påvirke låneropplysningene i transaksjonshistorikken for eksemplaret. Lånehistorikk for lånere som har valgt å lagre lånehistorikk, påvirkes ikke av denne innstillingen.

Antall lånernavn som vises i eksemplartransaksjonsloggen

Du kan definere maksimalt antall lånernavn som skal vises i eksemplartransaksjonsloggen for innleverte eksemplarer. Verdien -1 vil få systemet til å se bort fra denne innstillingen.

Prioriter omslagsbilde-URL-er fra posten

Ved visning av omslagsbilder i Quria kan du bestemme om de skal være basert på omslagsbilde-URL-er i manifestasjonsinformasjonen i stedet for på ISBN-koden som er presentert av omslagsbildetjenesten.

Eksterne depoter: Stopp med å holde tilbake reserveringer (antall dager før forfallsdatoen for eksterne depoter)

Du kan definere antall dager før forfallsdatoen for eksternt depot når tilbakeholding av reserveringer skal stoppes. Hvis ingen verdi angis, fortsetter tilbakeholdingen til forfallsdatoen for depot nås, men lånere vil ikke kunne låne eksemplaret med mindre forfallsdatoen forlenges.

Vis varslingshistorikk etter at hendelsen er passert (antall dager)

Du kan angi antall dager varslingshistorikken skal vises etter at hendelsen som forårsaker varselet (for eksempel purringer og reserveringer) er passert. Varslingshistorikken vises i lånerdetaljene og vil bli slettet når perioden er utløpt.

Varsel om utløp av medlemskap (antall dager)

Angi hvor mange dager før utløpsdato for medlemskap varslene skal sendes. Verdien -1 vil få systemet til å se bort fra denne innstillingen.

Påloggingsforsøk: Maksimalt antall forsøk

Angi maksimalt antall mislykkede påloggingsforsøk som tillates før låneren midlertidig sperres mot flere påloggingsforsøk. Sperreperioden defineres av systeminnstillingen Påloggingsforsøk: Tidsperiode

Verdien -1 vil få systemet til å se bort fra denne innstillingen.

Påloggingsforsøk: Tidsperiode (i minutter) for maksimalt antall forsøk

Angi tidsperioden (i minutter) da låneren skal sperres midlertidig fordi vedkommende har nådd det maksimale antallet mislykkede påloggingsforsøk. Etter at denne perioden er utløpt kan låneren prøve å logge inn på nytt.

Merknad:

Hvis låneren angir en ny PIN-kode, fjernes de tidligere mislykkede forsøkene, og låneren kan logge på igjen.

Det anbefales at standardfeilmeldingen i Offentlig portal (systembruker)-portleten endres for enten å harmonisere med tidsperiodeinnstillingen i Quria, eller for å utelate hvor lenge låneren er sperret. Standardteksten henter en variabel for tidsperioden i Offentlig portal (systembruker) (standardverdi 1440 minutter).

Standard MVA-kode

Angi standard MVA-kode som skal brukes i f.eks. regninger i XML-format. Alle typer gjeld/betalinger som ikke har noen spesifikk MVA definert, vil bruke denne standardinnstillingen.

Standard MVA-prosentandel

Angi standard MVA-prosentandel som skal brukes i f.eks. regninger i XML-format. Alle typer gjeld/betalinger som ikke har noen spesifikk MVA definert, vil bruke denne standardinnstillingen.