Fornye eksemplarer

I Forny-vinduet skanner du eksemplaret. Klikk på Forny eller trykk Enter én gang for å fornye alle eksemplarer i listen, selv om det er regler som forhindrer fornyelse. Hvis det er regler som forhindrer fornyelse, vises et bekreftelsesvindu der du blir spurt om du vil fornye alle utlån. Hvis det ikke er noen regler som forhindrer fornyelse, går alle fornyelser gjennom uten videre behandling.

Utlånsvinduet

1 Søkefelt Her søker du etter et eksemplar ved å skanne eller skrive inn eksemplarnummeret.
2 Ny forfallsdato

Du kan angi en bestemt forfallsdato for alle eksemplarene hvis du vil.

3 Skannede eksemplarer

Hvis du klikker på x fjernes et element fra listevinduet. Bruk kontekstmenyen for å endre forfallsdatoen for et enkelt eksemplar. Du kan navigere til lånerdetaljene og verkene ved å klikke på låneren eller tittelen i listen. Klikk på utvidelsesikonet for å vise eksemplaropplysningene.

4 Lånere

Alle unike lånere som dekkes av den pågående fornyelsesøkten, listes opp hver for seg. Dette gir deg mulighet til å navigere til lånerinformasjonen også etter at fornyelsen er fullført. Du kan navigere til lånerdetaljer ved å klikke på låneren i listen.

Tilbakemeldinger om vellykkede transaksjoner vises etter at du har klikket på Fornyelse-knappen. Informasjonen kan utvides eller skjules med pilen. Kvitteringer kan skrives ut eller sendes på e-post. En standardinnstilling for kvitteringer kan angis per arbeidsplass, men du kan alltid velge eller velge fra utskrift eller sending via e-post her. Utskriften og/eller e-postsendingen starter når du lukker Forny-vinduet.

Hvis du vil fornye et eksemplar uten fysisk tilgang til det, kan du åpne Fornyelse-vinduet fra lånerdetaljer, der alle lån for den gjeldende låneren vises. Du kan fornye lånet for alle titler ved å trykke én gang på Enter. Dette betyr at selv om ingen regler hindrer fornyelsen, må du trykke på Enter for å fornye for en mer kontrollert prosess.

Tvinge en fornyelse

Hvis det er eksemplarer som ikke kan fornyes i den gjeldende fornyelsesprosessen, vises en dialogboks der du kan velge å enten bare fornye eksemplarer uten begrensninger eller overstyre regelen og fornye likevel.